Konečné pořadí oddílového přeboru

Poslední partie uzavřely letošní ročník. Někde bouchá šampaňské, jinde si spíš drbou hlavu…

Po sehrání posledních dvou partií (Procházka-Aliyev 1-0, Kvasnička-Veselský 0-1) vykrystalizovalo definitivní pořadí:

1. Jiří Řehák – Jako jediný prošel turnajem bez prohry, takže jde o zcela zasloužené vítězství. Na pozadí úspěchu je velmi seriózní a zodpovědný přístup k partii zahrnující předzápasovou přípravu.

2. Michal Veselský – Nepodařilo se bezezbytku potvrdit roli favorita. Rozhodující moment příšel už ve 2. kole v podobě prohry s budoucím vítězem. Pak už jsem to neměl ve svých rukou.

3. Jiří Strahl – Určitě mířil výš. Po suverénním postupu ze základní skupiny byl asi největším favoritem. Dá se říci, že v posledních dvou kolech se porazil sám.

4. Láďa Kvasnička – Překvapil postupem do A finále na úkor Oty. Tam už se mu tolik nedařilo. Za celkově dobrým výsledkem stojí spolehlivá hra bez hrubých chyb.

5.-7. Ilkin Aliyev – První z trojice, bráno podle abecedy. Po rozpačitém vstupu do turnaje postupně získával herní jistotu. Velká bojovnost a nápaditá hra přinesla v kombinaci s trochou potřebného štestí solidní umístění.

5.-7. Otakar Macháček – Možná největší zklamání. Těžko říct jestli ho opustilo štěstí nebo lehce ztratil tah na branku, zřejmě oboje. Po loňském prvenství výrazný ústup ze slávy.

5.-7. Ivan Procházka – Velice solidní výkon. S výjimkou partie s Jirkou Strahlem se nedopouštěl větších chyb. Ivan má dobrý poziční cit. K ještě lepšímu výsledku to chtělo hrát více energicky.

8. Aleš Dvořák – Prosmýkl se do druhé čtveřice. Tam už ho turnaj zastihl v útlumu. V několika paritích se černými dostal pod silný tlak už ze zahájení, tady vidím, vedle přílišného respektu k soupeřům, největší rezervy.

9. Zvonimír Šíša – Rozhodlo, že prohrál několik vyrovnaných partií. Částečně asi byla na vině únava. Měl by si vzít příklad z celkového vítěze a zvýšit přísun kofeinu během partie.

10. Milan Košař – Spolu se Zvonimírem asi největší rozdíl mezi úmístěním a předváděnou hrou. Milanovi na šachovnici vznikají úžasně zajímavé pozice, většinou vyhrané, jenže pak často přijde nepochopitelný kiks. Člověka to pak mrzí za něj.

11. Josef Šilhavý – Nejvíce pyšný může být na remízu s pozdějším vítězem. Některé jiné partie se mu naopak příliš nepovedly.

12. Zdeněk Kudrna – V základní skupině mu jen díky horšímu SB uniklo finále B. Závěr turnaje se mu určitě nevydařil podle představ.

13. Jaroslav Veselý – Určitě nemůže být spokojen. Moc partií jsem neviděl, ale přišlo mi, že Jarda většinou stojí vyrovnaně a pak to na něco náhle prohraje.

14. Láďa Ondřej – V partii s Jirkou Strahlem měl našlápnuto k tomu zopakovat svou loňskou slavnou výhru s Otou, leč nezdařilo se. Ale Láďa je bojovník a za rok bude jistě zkoušet štěstí znovu.

Závěrem patří všem dík za pozitivní přístup ke hře. Zajména pak za flexibilní domlouvání dohrávek, kterých nebylo málo. Uznávám, že to chtělo rozehrát o týden, dva dříve. Příště se turnaje neúpochybně ujme někdo méně chaotický a vše poběží jak na drátku 🙂

[TABLE=19]

[TABLE=20]

[TABLE=21]

Tabulky po základní části:

[TABLE=17]

[TABLE=18]

9 thoughts on “Konečné pořadí oddílového přeboru

  1. Ještě doplním, že při rovnosti bodů se pořadí určuje stejně jako v základních skupinách:
    1) SB
    2) vzájemná partie
    + plus jsme se včera domluvili, že vzhledem k vysokému riziku rovnosti obou kritérií, bude následně použit:
    3) SB 2, který se vypočte ze všech partií sehraných v turnaji. Pro výpočet SB 2 se započítávají body, které soupeř uhrál v obou skupinách (základní + finálové).

  2. Diky Michalovi za organizaci a hezky sepsane zaverecne vysledky!
    Nemyslim si, ze byla organizace nejak chaoticka, vse se podarilo v klidu dohrat do Vanoc, proste pohoda. Neni duvod menit organizatora turnaje pro pristi rok ;-).
    Diky Michale!

  3. Jo, díky za pochvalu. Ale příště to bude muset opravdu zařídit někdo jiný, protože budu v Rusku 🙂

  4. Souhlasím, Michal překvapil, jak to svědomitě připravil a organizoval. I družstva dal odpovědně dohromady. Patří mu poděkování.
    PS. Dotaz mimo mísu: Může se na těchto stránkách hanit předseda, nebo je to jako za císaře pána?

  5. Ano, kritika řídících složek je povolena (po předchozí konzultaci).

  6. Velmi si cením vysoké účasti nejlepších hráčů klubu. Ačkoliv riskovali újmu na ELU, dali nám ostatním možnost získat drahocenné turnajové zkušenosti, které, doufám, zúročíme v nadcházejícím přeboru Prahy družstev! S organizací jsem byl já osobně velmi spokojen, myslím, že takovéto uspořádání turnaje je v podmínkách našeho klubu ideální, dohrávkám se nikdy nedá úplně vyhnout a určitá volnost v termínech dohrávek je třeba. Turnaj přece jenom trvá skoro čtvrt roku a nikdo nevíme co nás může potkat za problém. Jen je, podle méhio názoru, škoda odstoupení Bohouše a Romana. My ostatní bychom je v tom jistě nenechali a všemožně jim vyšli vstříc, aby se jejich partie také včas dohrály. Věřím, že si turnaj brzy zopákneme a že zájem neopadne a bude spíše ještě větší!

  7. No já mám na tento turnaj svůj vlasní názor, který jsem převzal od jednoho svého známého. Akorát jsem ho už zapoměl …. 🙁

  8. Dobrý den.Zajímalo by mě,zda je váš klubový přebor hraný jako otevřený,to znamená,že se může přihlásit kdokoliv a nebo uzavřený jen a jen pro registrované členy klubu.Děkuji za odpověd.

  9. Dobrý den.Nikdo mi neodpověděl,zda je váš klubový přebor hraný jako otevřený nebo uzavřený.

Comments are closed.